سویق قهوهای شامل جوانه و سبوس است. مصرف سویق گندم به جهت زنان باردار و کسانی که در گیر فقر آهن و نبود فولیک اسید بوده ضروریی است. نکته مثبت این سویق آن هست که افرادی که به دنبال برخورداری از خواص بینظیر کدو تنبلاند اما اصلی مزه آن رابطه خوبی ندارند میتوانند از سویق کدو تنبل که بسیار خوشخوراکتر هست به کار گیری نمایند. این سویق پودری هست که از آسیاب گندم تنظیم میشود و موردها مصرف متفاوتی دارد. همین سویق از خرد کردن بخشهای خاصی از از دانه گندم تنظیم میشود. هم چنین از میوه هایی مثل سیب ، کنار ، دانه انار و خشخاش هم می توان سویق تنظیم کرد. ?و به کسی که اسهال داشت فرمود: سویقی از برنج برگیرد و بخورد، و او اینکار را کرد و شکمش بسته شد. طرز دوم عکس طرز نخستین می باشد به این معنی که ابتدا دانه ها را باید تفت اعطا کرد و آنگاه آن ها را آسیاب کرد. هر قسمت از موارد گفته شده که از دانه جدا شود، به رخ پودر در میآید. بنابراین خوردن سویق به هر شکلی که باشد، نیازی به جویدن ندارد. همچنین در صورتی که مادر ها در سه ماهه نهایی بارداری نسبت به به کار گیری از آن مبادرت نمایند باعث وزن گیری و تراکم استخوان جنین و خودداری از معلولیت بچه به علت فقر آهن مادر می شود. مصرف سویق برای کودکان در اکنون رشد سبب محافظت سالمی و تقویت تن آن ها می شود. اما فراموش نکنید که نباید به میزان سرلاک استعمال شود، میزان به کار گیری از آن در کودکان نصف قاشق غذاخوری همپا حیاتی شیر سفارش شده است. همینطور اگر زن و شوهر حدود چهار هفته قبل از بارداری مبادرت به مصرف سویق کنند، همین فعالیت سبب میلاد نوزاد کلیدی بنیهای توانمند می گردد و نیز دادن میزان مقداری (نصف قاشق غذاخوری) از سویق گندم به همراه شیر به نوزاد (بعد از شش ماهگی) موثر بوده و قیمت غذایی بالاتری نسبت به شیر خشک و سرلاک دارد. مقدار مصرف سویق دو کف (دو یا این که سه قاشق غذاخوری) صبح ناشتا میباشد. «سویق» یا این که «صویق» یک پودر تنظیم شده از غلات یا حبوبات هست که تفت داده می شود و در پارسی قدیم به آن «پِست / پَست» می گفته اند. سویقهای متنوعی از دانههای مختلف غلات، حبوبات و هسته میوهها یا بعضا از خویش میوهها و ترهبار، تهیه و تنظیم میشود. در همین مطلب مهم نحوه تهیه سویق، طریق مصرف آن به جهت هر بیماری و دیگر نکته ها اهمیت آشنا سویق لاغر کننده طب اسلامی می شوید.